Crònica de la concentració en defensa del català a l’escola

Ahir, dijous 22 de desembre de 2010, unes 150 persones es van concentrar a la plaça de Catalunya de Molins de Rei per plantar cara a les sentències del Tribunal Suprem espanyol que demanen reintroduir el castellà al sistema escolar català.

Aquest és el text que es va repartir i llegir:

Contra la sentència: desobediència

Les tres sentències del Tribunal Suprem espanyol publicades dimecres 22 de desembre són un atac contra el poble català, la nostra llengua i contra el nostre sistema educatiu. La decisió que obliga la Generalitat a fer servir el castellà com a llengua vehicular a les escoles suposa un greu i perillós retrocés democràtic.

Ja el 1898 la societat civil catalana va crear l’Assosiació Protectora de l’Ensenyança Catalana, impulsora de l’ensenyament en català. Fa més de 30 anys ens manifestàvem a l’escola i als carrers a favor de l’escola en català, aconseguint un model basat en la immersió lingüística i dotant la llengua catalana de l’espai, el respecte i el paper que mereix, amb totes les mancances que imposa l’actual marc jurídic i polític.

L’aparell de l’Estat s’ha posat en marxa contra la llengua catalana i el model de cohesió social del nostre país. Volen imposar-nos per mitjà de decrets i sentències judicials injustes un model diferent del que volem i ens hem dotat el poble, els partits polítics i la comunitat educativa catalana. Viure a l’estat espanyol és estar sota amenaça permanent.

Davant de fets com aquests no podem mirar cap a una altra banda ni treure’n importància. Les lleis i sentències espanyoles són clarament contràries a la voluntat del nostre poble i cal que ho tinguem clar. Per tant emplacem el professorat i els seus sindicats, l’alumnat i les seves organitzacions, les associacions de pares i mares, el món de l’escola en particular, i la societat civil en general a desobeir les sentències.

Fem insubmissió a l’Estat espanyol i recuperem l’esperit del 10 de juliol. Tots junts vers l’objectiu comú de la Independència dels Països Catalans com l’única possibilitat per decidir lliurement el nostre futur, i la forma d’organitzar la nostra societat, incloent el nostre sistema educatiu.

Perquè som i serem un sol poble! Per la llengua i la cohesió social!