Crònica de la Diada Nacional dels Països Catalans 2012

Revetlla Popular de Sant JoanDiada Nacional dels Països Catalans 2012

{multithumb enable_thumbs=1 thumb_height=750}

Sant Joan 2012

Els actes van començar a  la tarda a la Plaça de la Creu amb un berenar per a petits i grans i l’animació dels Baketomba. Tot seguit vam rebre la Flama del Canigó portada per joves corredors del CAU des del Castell Ciuró. Seguidament es va donar el tret de sortida a la Cercavila de la Flama pel centre poble, animada a ritme dels Baketomba i comptant amb la companyia del Gall dels gegants de Molins de Rei.

A la plaça de l’Església es va llegir el Manifest de la Diada Nacional dels Països Catalans de 2012 i la posterior encesa de la Foguera del ninot de Felip V que fa 300 anys va retallar els drets i les llibertats del nostre país. En acabar, les danses tradicionals al voltant de la foguera, unes danses que alguns de vosaltres vau tenir l’oportunitat de practicar al taller que vam fer el passat diumenge 17 de juny. A les 9 del vespre es va donar pas al Sopar Popular, amb una assistència notable d’unes 300 persones aproximadament.

Quan ja vam tenir la panxa plena es va iniciar la cinquena edició del Quinto d’Estiu de Molins de Rei, un sorteig de productes cedits per establiments del comerç local als quals agraïm profundament aquesta col·laboració.

En acabar, i essent una de les principals novetats d’aquest any, vam poder gaudir de música en directe, un concert a càrrec dels Grallioli, el ball de gralles de Molins de Rei, que va ser un veritable espectacle en la combinació de la modernitat i la tradició i tot seguit, va actuar Reclam Rock, un grup de música que versiona grans cançons de rock català dels darrers 25 anys. Finalment, i fins a altes hores de la nit, els punxadiscos van fer selecció de la millor música ballable del moment!

Voldríem agrair a tots els socis i sòcies que van donar un cop de mà abans, durant i després de la revetlla, i dir que va ser una gran festa!!

Us deixem amb l’últim paràgraf del Manifest llegit durant l’acte a la plaça de l’Església:

Avui és un dia reivindicatiu i festiu. I així hem de viure el nostre compromís amb el país. Viure amb entusiasme aquests temps interessants, en què ens juguem el nostre futur. Perquè al cap i a la fi, i recuperant les paraules de Joan Fuster: “No tenim altra autoritat que aquesta: la d’haver-nos apassionat, fins a l’obsessió, per la vida i el destí del nostre poble”.’