Crònica de la presentació de l’Auca del Mulei i Exposició d’Auques Gegants

{multithumb enable_thumbs=1 thumb_height=400}

Auca del Mulei

El divendres 22 de febrer de 2013 es va inaugurar l’Exposició d’Auques Gegants de Joan Vilamala i Ramon Cuéllar a la sala d’exposicions de l’Agrupa, que vam organitzar conjuntament l’Ateneu Mulei, l’Agrupació Folklòrica i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

La inauguració va comptar amb els parlament de l’Ester Comellas, sòcia de l’Ateneu Mulei, el Joan Vilamala, autor dels textos de les auques, i la Montse Canals, presidenta de l’Agrupació Folklòrica.

També es va presentar l’Auca del Mulei, amb textos de Joan Vilamala, dibuixos de Joan Perals i maquetació de Miquel Pellicer. En acabar l’acte es va obsequiar a cadascú d’ells amb una còpia emmarcada de l’Auca del Mulei.

Podeu veure l’Auca del Mulei en aquesta imatge o bé llegir-la a la Paret de les Auques, el web del Joan Vilamala.

L’exposició va estar oberta del 22 de febrer al 10 de març i s’hi van poder veure .

 

Us deixem amb el text que vam llegir per part de l’Ateneu Mulei a l’inauguració de l’exposició:

La primavera del 2007 va néixer al carrer Església número 10, l’Ateneu Mulei, un espai popular de dinamització social, política i cultural per a parlar i conèixer més d’economia, d’història, de ciència, de cultura i, també, de Molins de Rei.  Un espai que combina l’interès per les idees, la formació i el debat  amb l’amor a la festa, a la llengua, a la música i a la cultura popular.

Els socis som la base de l’Ateneu, ja que som un projecte completament autogestionat, on tots podem ser  protagonistes i no mers consumidors. Ara ja en som un centenar i cada  vegada és més intergeneracional i obert a nous públics. Participar a l’Ateneu Mulei és formar part d’un projecte i treballar col·lectivament pels valors que compartim.

Actualment, 6 anys després de la nostra fundació, l’Ateneu Mulei hem decidit fer un salt endavant cap a un local més gran que volem que esdevingui un espai de trobada, obert amb regularitat, amb  una programació cultural i política estable, i oferint altres serveis, sobretot a les entitats del poble.

Però tot i sabent que avui estaríem en ple procés d’obres al nou local, situat al carrer Ponent número 15, no volíem aturar el nostre calendari d’activitats i hem estat treballant en la iniciativa que us presentem avui aquí.

Va sorgir la possibilitat de muntar l’exposició d’auques d’en Joan Vilamala, però, evidentment, no podíem dur-la a terme sols. Així, a través del Servei de Català, vam contactar amb l’Agrupa per col·laborar en aquest projecte i aquí en teniu el resultat. Des d’aquí ens agradaria donar les gràcies a aquestes dues entitats i, en particular, a la Marta Espona. Sense les seves gestions i la seva ajuda, no hagués estat possible realitzar l’exposició. Esperem seguir col·laborant en el futur, tant amb el Servei de Català com amb l’Agrupa, amb el mateix èxit, o més.

El treball en equip, la comunicació i la voluntat de tirar endavant un projecte han estat presents en l’organització de l’exposició. Aquesta és la voluntat de l’Ateneu Mulei, treballar amb altres entitats en projectes compartits, per ser més forts i arribar més lluny.
Mentre començàvem a moure fils per l’exposició d’auques, vam pensar, i per què no aprofitar l’avinentesa per  crear l’Auca de l’Ateneu Mulei?  De seguida ens vam engrescar perquè vam pensar que seria una bona manera d’arribar a més gent i fer entendre què és el Mulei, i què hi fem. Sobretot, ara que estem fent aquest pas endavant i que volem involucrar-hi encara més a la gent del poble.

El Joan Vilamala, un expert aucaire, ens va escriure uns versos fantàstics que transmeten de forma concisa i clara tots els principis que hi ha darrere el projecte del Mulei i, també, totes les activitats i projectes que realitzem per promoure els nostres valors. En Joan Perals, soci del Mulei, va acceptar el repte de  dibuixar les vinyetes per aquests versos. Ha treballat molt per tenir les vinyetes a temps per l’estrena d’avui i el resultat és increïble, ja ho veureu. Finalment, un altre soci del Mulei, en Miquel Pellicer, es va avenir a fer la maquetació. La veritat, els estem molt agraïts per l’esforç que han fet i estem molt contents amb el resultat final. Esperem que l’Auca de l’Ateneu Mulei us agradi tant com a nosaltres!

Per tot això, volem donar les gràcies a en Joan Vilamala, en Joan Perals i en Miquel Pellicer per col·laborar desinteressadament amb el Mulei en aquest projecte. Us estem molt agraïts i ens agradaria obsequiar-vos, al final d’aquest acte, amb una còpia de l’auca que heu ajudat a crear.

Per acabar, voldríem agrair de nou a en Joan Vilamala haver vingut avui a la inauguració d’aquesta exposició. En Joan és un home polifacètic: cantant, compositor, historiador i escriptor de versos i auques; és un enamorat de la llengua i literatura catalana que aconsegueix transmetre i encomanar aquesta passió a la gent que l’envolta. Per això, no em vull allargar més, i li cedeixo la paraula perquè ell mateix us expliqui una mica els seus interessos entorn el món dels versos i les auques i, evidentment, sobre aquesta exposició en particular.