Les entitats som el poble. Dia de les entitats

Quan:
15/06/2013 @ 8:00 – 18:00
2013-06-15T08:00:00+00:00
2013-06-15T18:00:00+00:00
On:
Plaça de Catalunya
Molins de Rei

Les entitats molinenques impulsores de la Coordinadora hem muntat un gran acte a la Plaça de la Vila per a oferir a la vila una jornada lúdico-cultural oberta a tothom.

  • La jornada començarà a les 10h amb una xocolatada.
  • Al matí es realitzaran activitats per a infants i joves organitzades per les entitats de lleure, així com una actuació de grallers i altres actes.
  • S’organitzarà un dinar popular d’entrepans freds i calents a preu de cost. Disposarem de taules i cadires.
  • A les 16:30 hi haurà una xerrada organitzada per Dempeus Molins (ponent a confirmar).
  • A les 18:30 es realitzarà un taller de danses i balls tradicionals previ al Sant Joan
  • La tarda estarà amenitzada amb altres activitats diverses i ambientació

No dubteu a passar-vos-hi una hora, dues, o tot el dia!
Perquè les entitats som el poble i el poble som tots!

Organitzat per la Coordinadora d’entitats de Molins de Rei
Entitats impulsores: Cau, Esplai l’Agrupa, Esplai MIB, CAJ La Mola, Ateneu Mulei, Arran, Dempeus Molins, Zulogaarden, Grallers de Molins, Endavant Molins


MANIFEST:

Molinenques i molinencs,

Durant les darreres dècades, a Molins de Rei s’ha anat teixint una densa xarxa associativa que ha esdevingut un tret característic de la nostra vila. Associacions, entitats i altres organitzacions treballem en diferents àmbits com la cultura, l’educació, l’esport o l’oci, entre d’altres, organitzant activitats al carrer o als nostres locals (si en tenim). I som les persones les que formem aquestes organitzacions, ja que som les persones les que conformem un poble, les que li donem vida i les que el tirem endavant. Treballem, majoritàriament, de manera voluntària, perquè ens agrada el que fem, perquè ens ho creiem i perquè allò que fem no ho fem només per a nosaltres, sinó també per compartir-ho amb la gent.

Avui, hem volgut treballar plegades per, amb aquest acte, sortir al carrer i donar veu a alguns problemes que estem veient d’un temps ençà amb les polítiques que està duent a terme l’Ajuntament pel que fa a entitats i associacions. I és que amb l’excusa de la crisi, les retallades i la manca de diners de l’Ajuntament, el govern està limitant cada cop més les activitats culturals i d’oci que proposem. Exemples d’això són els entrebancs amb què ens estem trobant algunes entitats a l’hora de demanar subvencions, bé perquè no arriben o bé perquè arriben malament; problemes en els tràmits que ens veiem obligades a realitzar amb l’Ajuntament perquè s’allarguen i es compliquen de manera absurda; i la denegació, després de tots aquests tràmits, d’espais, taules, cadires, punts de llum o ambulàncies. També cal fer esment a la prohibició, apel·lant a normatives que, com s’ha demostrat, s’apliquen segons els interessos de qui mana, per realitzar activitats populars d’oci nocturn les quals, a part de plantejar una alternativa a l’oci comercial i de ser una manera de conèixer altres músiques, també són una forma d’autofinançament per part d’entitats i organitzacions sense ànim de lucre per tal de seguir treballant. Tot això posa pals a les rodes en el nostre funcionament, ja que no podem desenvolupar les nostres activitats amb normalitat, amb el consegüent perjudici per a la vida cultural de Molins de Rei.

Amb l’acte d’avui volem posar de manifest la necessitat de treballar plegades per poder tenir una vila activa i participativa, amb diversitat de col·lectius i activitats on totes les persones hi puguem trobar el nostre espai. Perquè és amb el treball conjunt que enfortim els vincles que ens ajuden a construir la nostra societat i el nostre poble.

Creiem que ha d’existir una participació real de les entitats i organitzacions en tot el que tingui relació amb la Casa de la Vila, ja que som nosaltres qui fem Molins de Rei.

Avui, les associacions, entitats i organitzacions diem prou. Avui fem un punt i a part. S’ha acabat haver-nos d’enfrontar soles a les dificultats per poder treballar en els nostres àmbits. A partir d’avui els problemes seran de totes i les respostes vindran de totes. Perquè nosaltres sabem què és la solidaritat i treballar per a les persones. Perquè les entitats som el poble i el poble som totes!!!!

Coordinadora d’entitats de Molins de Rei
Entitats impulsores: Cau, Esplai l’Agrupa, Esplai MIB, CAJ La Mola, Ateneu Mulei, Arran, Dempeus Molins, Zulogaarden, Grallers de Molins, Endavant Molins

Totes aquelles entitats interessades en participar d’aquest acte i/o de la Coordinadora, contacteu al mail coordinadoramolins@gmail.com