Presentació del llibre “L’hora dels voltors” de J.M. Busqueta

Quan:
04/06/2013 @ 17:00
2013-06-04T17:00:00+00:00
2013-06-04T17:30:00+00:00
On:
Ateneu Mulei
Carrer Ponent
15
Molins de Rei

L'hora dels voltors - J.M. BusquetaPresentació del llibre “L’hora dels voltors” La crisi explicada a una ciutadania estafada

A càrrec de l’autor Josep Manel Busquetaeconomista i membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa

Acte coorganitzat amb la CUP Molins de Rei i Endavant

Ressenya del llibre
Qui més qui menys, en aquestes alçades de la crisi en la qual ens trobem immersos, té una idea més o menys formada sobre quines són les funestes conseqüències que el fenomen està comportant i que es presenten dia rere dia en forma de retallades en els serveis públics i la seva privatització, amb draconianes xifres d’atur i pobresa o amb la pèrdua de drets socials i laborals.

Enumerar les patologies que pateix el malalt és tan necessari com diagnosticar les polítiques que ens han dut a l’atzucac actual, contextualitzar-les com pertoca, i no aïlladament, i inserir-les en la pròpia dinàmica del sistema capitalista esdevé un exercici absolutament imprescindible per entendre la veritable naturalesa de les crisis. Una crisi com l’actual no és un fenomen natural ni el resultat del comportament pervers de quatre banquers maldestres, sinó la conseqüència més dramàtica de les pròpies contradiccions del sistema capitalista.

Josep Manel Busqueta pretén posar el focus, de manera didàctica i intel·ligible, a analitzar les raons de la persistència de la depressió tant des d’un punt de vista global com a escala dels Països Catalans i mostrar com aquesta crisi s’està convertint en l’excusa perfecta per agenollar tota una societat als peus dels poderosos. A més, però, també fa més palesa que mai la necessitat inajornable de cercar alternatives a un sistema fracassat, profundament injust i insolidari, per part de totes aquelles persones que aspiren a viure en una societat de persones lliures i a no ser tractades com a mercaderies.