Presentació del llibre QUARTS DE NOU

Quan:
29/10/2013 @ 18:30
2013-10-29T18:30:00+00:00
2013-10-29T19:00:00+00:00
On:
Ateneu Mulei
Carrer Ponent
15
Molins de Rei

QUARTS DE NOURaquel Sans i Patrícia Martínez del Hoyo ens presenten el llibre QUARTS DE NOU, la guia per capbussar-se en l’apassionant món dels castells, amb protagonistes, il•lustracions i anècdotes. Un llibre, fet amb la col•laboració de TV3 i amb epíleg de la presentadora del programa Quarts de nou Elisabet Carnicé, que transmet la veritable emoció de ser a la plaça en plena diada.

Quin és l’origen de la tradició castellera? Què és exactament un tres de deu amb folre i manilles? Quin castell històric va coronar en Biel Duran? Què té de Bordegàs en Sergi López? Quan s’hi van incorporar les dones o per què el lema casteller és «Força, equilibri, valor i seny»? Al llibre QUARTS DE NOU s’hi  troben totes aquestes respostes i moltes més. Fins i tot un diccionari d’expressions castelleres!

Una guia amena i divertida tant per als qui no s’han endinsat encara al món casteller com per als que ja en són experts.
Amb l’etiqueta #sentitalesplaces a les xarxes socials, les autores han recollit les coses més curioses i surrealistes que la gent ha sentit a les places castelleres. El hashtag segueix actiu i pretén recollir les impressions dels lectors i lectores.

Patrícia Martínez del Hoyo Guri (Barcelona, 1982) és guionista i productora. Ha treballat amb la Fura dels Baus com a ajudant de direcció. Amb el curt “Slim Up!” sobre una enxaneta va arribar al Festival de Cinema de Sundance de la mà de Ridley Scott.
Raquel Sans Guerra (Valls, 1980) és una periodista polivalent que ha treballat en diferents mitjans de comunicació: premsa escrita, ràdio i televisió. La passió pels castells l’ha portat a especialitzar-se en una matèria en la qual s’ha convertit en referent. L’any 2012 va rebre el premi de periodisme casteller Joan Ventura i Solé. Totes dues formen part del programa Quarts de nou de TV3.

Ho organitzem: Ateneu Mulei i Matossers de Molins de Rei.