Presentació llibre “Com Àustria o Dinamarca” amb Xavier Cuadras i Miquel Puig

Quan:
14/01/2014 @ 18:30
2014-01-14T18:30:00+00:00
2014-01-14T19:00:00+00:00
On:
Ateneu Mulei
Carrer Ponent
15
Molins de Rei

Com Àustria o DinamarcaAmb la presència dels autors Xavier Cuadras i Miquel Puig, economistes.

Ho organitzen: Assemblea Nacional Catalana – Molins de Rei  i Ateneu Mulei


Sinopsi del llibre

Ara mateix Catalunya és un país poc competitiu, molt endeutat i amb un excessiu nombre d’aturats. La independència no resoldria tots aquests problemes de manera automàtica, però permetria disposar dels recursos i els instruments de política econòmica necessaris per a l’objectiu al qual ha d’aspirar el país: una societat cohesionada i pròspera.

Per arribar-hi, el model espanyol no és la via i, per als autors, la referència lògica que cal mirar ve del nord. Vuit països europeus de dimensions comparables a Catalunya —Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, els Països Baixos, Suècia i Suïssa—, són dels més avançats del món socialment i econòmicament. De tots ells, el nostre país en pot extreure lliçons útils per sortir de la difícil situació en què ens trobem.

Com Àustria o Dinamarca no preveu que el camí per acostar-se a aquells models sigui fàcil, perquè parteix d’una anàlisi realista dels problemes més rellevants que el país afronta, des de les pensions a l’energia, la seguretat, la salut, la tecnologia… Per a cadascun d’ells s’identifiquen els principals reptes i oportunitats de la Catalunya independent.

Com Àustria o Dinamarca és un llibre que no pot deixar indiferent cap persona interessada en el futur de la nostra societat, sigui o no sigui favorable a la independència. El seu plantejament inclou propostes concretes sobre les quals tots els dirigents i tots els ciutadans de Catalunya s’hauran de pronunciar.

Els autors

XAVIER CUADRAS MORATÓ
Doctor en Economia per la University of York, professor d’Economia de la UPF i director de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF). Ha dirigit projectes de recerca sobre temes diversos: economia de la salut, macroeconomia i teoria monetària i economia espanyola i catalana. Ha publicat nombrosos articles en revistes acadèmiques internacionals. L’any 2009 va publicar Competitividad y la evolución del saldo por cuenta corriente, que va obtenir el Premio de Investigación del Consejo Económico y Social. És coautor del llibre Sense Espanya. Balanç econòmic de la independència.

MIQUEL PUIG
Doctor en Economia per la UB, ha desenvolupat la seva carrera professional en l’ensenyament universitari,  l’administració pública, l’empresa multinacional i l’assessorament independent. Va ser professor de teoria econòmica. En els anys noranta va ocupar diversos càrrecs a la Generalitat, entre els quals director general d’Indústria i Comissionat per a la Societat de la Informació. Ha estat l’únic director general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals nomenat per consens del Parlament de Catalunya. Ha estat director general d’una empresa d’infraestructures aeroportuàries, amb seu a Londres, i ha col·laborat amb empreses de capital-risc. Actualment, treballa en l’àmbit de la gestió universitària. Publica regularment articles en premsa.

MODEST GUINJOAN
Doctor en Economia per la UAB, soci-director de la consultora Barcelona Economia, professorassociat del Departament d’Economia i Empresa de la UPF, exdirector del CIDEM, autor de nombrosos llibres sobre gestió empresarial i articles en revistes especialitzades, és articulista d’opinió a les seccions d’economia dels diaris Avui i La Vanguardia. Coautor del llibre Sense Espanya. Balanç econòmic de la independència.