L’Assassí de la Pastanaga 2014

L'Assassí de la pastanaga

— INSCRIPCIONS TANCADES! —

Amb l’arribada de la Festa Major de Molins de Rei torna l’increïble joc de L’Assassí de la Pastanaga, amb la seva cinquena edició, noves regles per fer-ho encara més divertit i emocionant, i enguany amb una consulta perquè els participants puguin escollir una regla nova!

Requisits:

Inici: el diumenge 21 de setembre a les 12 del migdia, al toc del campanar de l’església
Final: el dilluns 29 de setembre a la plaça de l’Església, després de l’últim tro del Fi de Festa

Hi pot jugar qualsevol persona major de 16 anys i es farà de forma individual. Caldrà estar bona part del temps present a Molins de Rei durant els dies que dura el joc, doncs el jugador és sempre víctima i assassí alhora.

Cal inscriure’s enviant un correu a ateneu@mulei.cat a partir del dilluns 1 fins el dissabte 13 de setembre a les 15h.

Cal posar a l’assumpte: “L’Assassí de la Pastanaga

Escriure en el cos del correu:Samarreta Pastanaga

 • Nom i 2 cognoms
 • Adreça postal completa (de Molins de Rei)
 • Correu electrònic
 • Telèfon mòbil
 • Voldràs la samarreta de l’Assassí de la Pastanaga? Talla?
  (preu: 6€ pels socis de l’Ateneu Mulei8€ pels no socis)

(Aquestes dades seran d’ús exclusiu de l’organització, l’Ateneu Mulei)

La inscripció al joc només costa 2€. Un cop enviïs el correu d’inscripció et respondrem amb el teu número de participant i podràs fer efectiu el pagament a l’Ateneu Mulei (c/ Ponent 15) en l’horari d’obertura dimecres i dijous de 18:30h a 20:30h, divendres de 17:30h a 1h, i dissabte de 18:30h a 21:30h.

El joc

Cada participant serà víctima i assassí al mateix temps. Es crearà una roda perfecta de participants de tal manera que cadascú podrà matar i ser mort evitant que el cercle es pugui tancar abans d’acabar el joc.

Per matar caldrà fer-ho tocant amb una pastanaga a la panxa de la víctima.

Limitacions:

 • No es podrà matar a cap persona que vagi completament nua o completament inconscient.
 • No es pot matar quan la víctima aguanta un got reutilitzable oficial de Molins a cada mà, un got verd a una mà i un got groc a l’altra.
 • No es pot fer caure el got a la víctima de cap manera, ni prendre-li. Això comportarà la desqualificació immediata de l’agressor.
 • Per matar la víctima només se la pot tocar amb la pastanaga, no se la pot empènyer o colpejar. Això comportarà la desqualificació immediata de l’agressor.
 • IMPORTANT: Portar els dos gots oficials de Molins de Rei protegeix a la gent d’ésser assassinada excepte en els següents casos:
  • El got està subjectat per mitjà de gomes, cintes, celo o qualsevol mitjà que no sigui la mà completa. En el cas que una persona porti el got subjectat d’una altra manera no estarà protegida i podrà ésser assassinada.
  • Una persona sosté més d’un got a cada mà, posant un got dins de l’altre, etc. En aquest cas, la víctima passarà a estar indefensa i podrà ser assassinada.
  • Si una víctima porta a la mà o mans voluntàriament un telèfon mòbil, podrà ser assassinada, independentment de si compleix qualsevol de les condicions prèvies que la protegeixin.
 • En definitiva, per estar protegits, s’ha de subjectar un got verd oficial de Molins de Rei a una mà i un de groc a l’altra, sense portar cap telèfon mòbil.

I la nova regla que s’escollirà per votació:

Aquest any, i com a assaig de la consulta sobre la independència del 9 de novembre, us oferim que els participants de la pastanaga escolliu al fer el pagament de la vostra inscripció si voleu afegir una nova norma al joc, i en cas afirmatiu quina de les dues normes que proposem.

Aquesta serà la pregunta del referèndum de l’Assassí de la Pastanaga 2014:

 • Estàs a favor d’introduir una nova norma al joc?
 • En cas afirmatiu, quina:
  • Mentre soni la cançó “La Presó del Rei de França” en qualsevol acte oficial de la Festa Major, tothom pot ser assassinat.
  • Si una persona està dins l’espai de carrer pintat de pintura blanca per l’organització del joc, podrà ser assassinada

(A l’Ateneu Mulei tindrem gots verds i grocs oficials de Molins de Rei durant els dies d’inscripció al joc perquè els pugui comprar qui no en tingui.)

Un cop comès el crim, la víctima passarà a estar eliminada del joc (però no de la rumorologia popular) i l’assassí passarà a tenir una nova víctima que serà l’objectiu que tenia la persona eliminada.

Quan hagis de matar fes-ho segur del que estas fent i seguint les normes, per tal de no crear mals entesos, cal evitar matar, si quan ho fem podem crear confusions en base a les normes del joc

Un cop tancades les inscripcions, es prepararà la roda d’assassinats i víctimes. Cada participant tindrà una carta on hi trobarà el nom de la seva víctima. Aquestes cartes es podran recollir personalment a l’Ateneu el dimecres 17 i dijous 18 de 18:30 a 20:30h, i el divendres 19 de 17:30h a 01h.

El nom de la víctima estarà dins un clauer de plàstic que caldrà portar-lo a sobre obligatòriament durant el període de duració del joc. Proposem enganxar-se aquest clauer juntament amb les claus de casa per tal d’evitar descuits. No portar el clauer amb el nom de la víctima significa no poder jugar.

Si a través del nom no es coneix a la víctima caldrà informar-se preguntant a altres persones, xarxes socials, etc…

Si una persona és assassinada caldrà que li faci entrega al botxí del clauer de la seva víctima actual per tal que el joc pugui continuar. L’assassí passarà a tenir una nova víctima.

Al moment que al matar una persona aquesta rebi un clauer amb el seu nom significarà que la roda s’ha tancat i el joc ha acabat. Per tant si al matar a una persona aquesta et dóna un clauer amb el teu nom significarà que has sobreviscut al joc i per tant seràs el guanyador absolut i mereixedor del premi al supervivent.

Ara bé, també hi haurà un premi per l’assassí que hagi mort a més persones (que no té perquè ser la mateixa que ha sobreviscut). Al finalitzar el joc es farà recompte de clauers.

Entre tots els participants, estiguin vius o morts, es farà el sorteig d’un premi de consolació a la cloenda del joc.

Atenció: Si et maten només has d’entregar el clauer de la víctima que tens pendent i no els altres que hagis pogut acumular de víctimes anteriors!

Per qualsevol dubte us podeu comunicar amb l’organització a ateneu@mulei.cat

Premis:

 • Supervivent: La persona que ha mort a l’últim participant, rebent el clauer amb el seu propi nom
  1 ninot de pastanaga fet a mà, 1 samarreta de Samarreta.cat, 1 entrada doble per Els Pastorets, 1 sopar per 2 persones al Nimbin, 1 massatge relaxant a Incorpore Sano, 1 entrada doble per les sessions prèvies del Festival de Cinema de Terror, 1 entrada doble per la sessió del CineClub especial de Festa Major (3 d’octubre),
 • Major Assassí: La persona que hagi mort més víctimes
  1 ninot de pastanaga fet a mà, 1 samarreta de Samarreta.cat, 1 entrada doble per Els Pastorets, 1 àpat per 2 persones al Nit i Dia, 1 massatge reiki a Incorpore Sano, 1 entrada doble per les sessions prèvies del Festival de Cinema de Terror,
 • Premi de sorteig: Sorteig entre tots els assistents, vius o morts, a la cloenda del joc
  1 ninot de pastanaga fet a mà, 1 samarreta de Samarreta.cat, 1 classe de K-Stretch a Incorpore Sano, 1 àpat per 2 persones al Bar Diana, 2 consumicions per l’Ateneu Mulei

Si el joc no s’arriba a acabar, el premi del Supervivent passarà pel major assassí, i el del Major Assassí al següent participant amb més víctimes. En cas d’empat es farà per sorteig.

Per rebre qualsevol dels premis, cal ser present el dilluns 29 a la nit a la plaça de l’església, on es farà la cloenda del joc de l’Assassí de la Pastanaga dins del Final de Festa Major.

Al Twitter comenta-ho amb l’etiqueta #PastanagaFM

Aquest joc no compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Molins de Rei