Presentació de la cooperativa de consum energètic SOMEnergia

{multithumb enable_thumbs=1 thumb_height=350}

Dimecres 16 de novembre – 20h

Som Energia

SOMEnergia és una cooperativa de consum energètic on els socis a més de consumir-hi electricitat com a qualsevol comercialitzadora, promouen la creació de nous projectes de generació d’energia renovable amb l’objectiu d’arribar a l’equilibri i reduir la dependència de les energies no renovables. És, per tant, una PROPOSTA per sortir d’aquest atzucac i veure que els ciutadans tenim molt a dir en la qüestió energètica i, encara més, molt a FER.

Ens explicaran el seu projecte, que actualment ja compta amb més de 1000 socis i podrem veure la possibilitat de fer arribar aquest projecte als consumidors de Molins de Rei. T’hi apuntes?

El model energètic: transició de l’actual model centralitzat a un de descentralitzat: implicacions tecnològiques, socials, econòmiques. L’esgotament durant aquest segle dels recursos fòssils posa en escac a tota una civilització basada en el seu aprofitament en grans quantitats. Això avui, ja és un fet assumit per tothom. Però quines alternatives tenim? Com hem de gestionar el canvi? Energies renovables… és possible? Què passarà amb l’energia nuclear tradicional després de Fukushima? Tornarà el carbó? I la demanda d’energia, continuarà creixent? Són algunes de les preguntes que el concepte de “generació distribuïda” pot intentar si no respondre amb seguretat, almenys ajudar a plantejar de manera raonable.