Principis

La Missió

L’Ateneu Mulei vol ser un espai popular de dinamització social, política i cultural que creï consciència nacional i promogui els valors republicans, des de la implicació local, sent part del moviment independentista dels Països Catalans.

Un espai de trobada

La primavera del 2007 va néixer l’Ateneu Mulei, un espai popular de dinamització social, política i cultural per a parlar i conèixer més d’economia, d’història, de ciència, de cultura. Un espai que combina l’interès per les idees, la formació i el debat amb l’amor a la festa, a la llengua, a la música i a la cultura popular.

Les persones sòcies som la base de l’Ateneu, ja que és un projecte completament autogestionat, on tots podem ser protagonistes i no mers consumidors. Ara ja en som més d’un centenar i cada vegada és més intergeneracional i obert a nous públics.

Pel que fa a les activitats, al Mulei s’hi pot fer des d’un curs d’economia crítica fins a un sopar amb concert o una festa temàtica, passant per les sessions de recuperació de la memòria als cicles d’Històries de Molins, les presentacions de llibres i debats d’actualitat, els sopars-tertúlia, les activitats infantils i per a tota la família o participar del Grup de Consum i adquirir productes ecològics i de proximitat.

Com a part integrant del teixit associatiu molinenc, ens hem involucrat a fons en esdeveniments com la Consulta sobre la Independència o la celebració de l’Onze de Setembre, i contribuïm a mantenir i millorar les festes al carrer, des dels Focs de Sant Joan fins a la Festa Major.

El Mulei en un país d’Ateneus

Vivim un temps de gran incertesa, causat per la fi d’un cicle econòmic que no ens assegura un futur afalagador. A nivell polític també assistim a un temps convuls, en què l’època de l’autonomia no acaba de morir i la independència del nostre país no acaba de néixer encara.

Aquesta situació no ens desanima, ans al contrari. Pensem que cal recuperar la importància de valors presents en el més profund del poble català, com és el valor de l’associacionisme per a la millora i el progrés social, i que ens fa viure la catalanitat desacomplexadament.

Durant aquests anys, l’Ateneu ha incrementat la seva vinculació amb el teixit associatiu de la Vila, establint forts vincles cada vegada amb més entitats i col·lectius. Contribuïm a la dinamització cultural i política del poble, sent part del moviment independentista dels Països Catalans.

Però pensem que podem anar més enllà, i consolidar el projecte d’un Ateneu per al segle XXI. Per això volem fer un nou Mulei. I per això ens cal créixer en nombre de socis i canviar de local.

El nou Mulei

  • + Cultura
  • + Acció
  • + Poble

El projecte de l’Ateneu ha fet un salt endavant per a garantir la seva continuïtat en el futur i per a poder obrir-se a més gent encara. Això vol dir: anar a un local més gran i començar una aventura nova, també econòmica.

Molins de Rei mereix un espai de dinamització cultural i política i per això volem esdevenir un espai de trobada, obert amb regularitat, amb una programació cultural i política estable, i oferint altres serveis, sobretot a les entitats del poble.

I per tal que aquest canvi sigui un pas en ferm necessitem agafar força i musculatura, és a dir, incorporar més socis i sòcies amb ganes de gaudir d’aquest nou espai de trobada.

Estem decidits a fer realitat el nou Mulei. Perquè la història que hem viscut durant els darrers 5 anys ens dóna corda per a molt més. Per això tu tens aquest paper entre les mans, perquè tu formes part de l’impuls necessari cap al nou Mulei. El més important per a l’avanç de l’entitat és enfortir-se. Els socis són la base de l’Ateneu Mulei.  Perquè som i volem ser autosuficients. I això és possible, en bona part, gràcies a les quotes dels socis. Per això t’animem a fer-te soci/a de l’Ateneu Mulei. T’hi apuntes? Som-hi!