Projecte per una Xarxa Oberta Lliure i Neutral a Molins: Vota!

L’Ateneu Mulei, juntament amb el Casal de Joves Autogestionat la Mola i l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives, s’ha presentat al concurs Millorem Molins amb una proposta sobre telecomunicacions, es demana la subvenció per posar quatre antenes a diferents punts de la vila per començar a teixir a Molins la Xarxa XOLN (Xarxa Lliure Oberta i Neutral), una xarxa de telecomunicacions gratuïta promoguda per la fundació Guifi.net.

La xarxa consisteix en col·locar antenes de telecomunicacions emissores en llocs estratègics i mitjançant d’altres antenes receptores més petites a casa de cadascú es podria accedir a la xarxa. Aquesta xarxa està pensada perquè pugui arribar a cada ciutadà/empresa/entitat de Molins de Rei i per aquesta primera fase s’han demanat 4 antenes que anirien a les entitats que promouen el projecte per ja poder donar un servei als seus socis o simpatitzants. Les funcions d’aquesta xarxa són infinites: transferència de fitxers a gran velocitat, possibilitat de compartir una sola conexió a internet (amb un sol pagament que es pot compartir entre els usuaris)…

El certamen Millorem Molins, impulsat per la CUP Molins de Rei, funciona de la següent manera: Un cop ja presentats tots els projectes es fa una enquesta a la web de la CUP Molins de Rei. El projecte més rep votat un total de 20 punts i la resta 15, 10 i 8 punts respectivament. Posteriorment un jurat independent concedeix fins a 80 punts a tots els projectes i qui tingui més punts és el guanyador de 1250 €, i el segon millor puntuat de 1000 €.

Ara mateix estem a la primera fase, l’enquesta, per això us animem a votar el nostre projecte a la web de la CUP, es pot votar un cop al dia, aixi que si voleu agafar l’hàbit d’anar-nos votant fins el dia 16 de gener, segur que aconseguirem els primers punts.

Entreu a: http://molins.cup.cat/ i voteu pel projecte “Instal·lació de quatre punts de xarxa segons la XOLN” (L’enquesta es troba al final de la columna de la dreta).

Es pot votar un cop al dia fins el 16 de gener.

Podeu veure més informació del projecte a la Fitxa Resum del Projecte.