Xerrada ‘Ni muts ni a la gàbia’ – Presó per protestar contra el Pla Caufec?

Dimecres 15 d’octubre de 2014 – 20hNi muts ni a la gàbia

Fa més de 20 anys que l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat va impulsar el Pla Caufec, un projecte d’ampliació urbana cap a la Serra de Collserola, amb l’excusa del soterrament de les línees elèctriques d’alta tensió que baixaven de la muntanya de Sant Pere Màrtir.
Aquest projecte urbanístic planeja 600 habitatges d’alt standing i de luxe, dos gratacels de 105 metres d’alçada amb el seu parc empresarial, un hotel de 4 estrelles i el centre comercial més gran de la vessant nord de Barcelona. S’afegeixen dos equipaments de gestió privada i 120 pisos declarats de protecció per l’Ajuntament.

En aquests 20 anys d’oposició popular al Pla Caufec han estat múltiples els actes, les activitats, els arguments i les accions que s’han realitzat. El resultat sempre ha estat el mateix: la topada contra un mur administratiu —l’Ajuntament ha estat un dels principals promotors del projecte— i un reguitzell de condemnes i sancions jurídiques.

Però la repressió a l’oposició al Pla Caufec ha fet un pas endavant: actualment hi ha 9 veïns del poble pendents de dos judicis penals, 6 dels quals tenen una amenaça real d’acabar a la presó. 9 veïns del poble triats a dit d’entre les més de 1.000 persones que van participar a la manifestació del dia 7 de novembre de 2007 i de les 300 de la concentració del dia 18 de març de 2009 davant l’Ajuntament…

Comptarem amb la participació d’un dels encausats i d’un membre del grup de suport per explicar-nos des dels orígens de la oposició popular al Pla Caufec, la campanya duta a terme, la desobediència a les penes multa i la situació judicial del 9 encausats i les properes accions:

Més informació: www.nimutsnialagabia.org